Párlat, Gyümölcspárlat
A párlatok, gyümölcspárlatok hagyományosan a pálinka alapanyagául is szolgáló kiváló gyümölcsökből vagy egyéb különleges alapanyagból születnek. Ezen párlatok mindegyike a legnagyobb gondosság mellet készülnek, hogy különleges zamatuk a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljen. Míg a gyümölspárlatokban a gyümölcsös valódi zamatát és megkapó aromáit ismerhetjük meg, addig a többi párlatban a fűszerek és egyéb különleges alapanyagok egyedülállósága a meghatározó. Magyarországon talán az egyik legnépszerűbb gyümölcspárlat a Zwack gyár által forgalmazott Fütyülős, illetve a Zwack Vilmos. A Fütyülős termékek számos ízben elérhetők a szilvától, a szamócán át, egészen az aszalt gyümölcsökig, míg a Zwack Eredeti Vilmos itala a vilmoskörte kellemes zamatát kínálja. A pálinkaszerű italok mind hagyományos, mind mézes és ágyas változatban is elérhetők. A párlatok között számos közkedvelt típussal is szolgálhatunk, melyek között megtalálhatóak sabuca-k, ouzo-k, pisco-k is.Az ouzo egy jellegzetes görög ital, mely ánizs felhasználásával készül. Az ouzo-t jellemzően vízzel hígítva fogyasztják. A hígítás hatására az ouzo opálos szint vesz fel. Másik érdekes és izgalmas ital a Sambuca, mely olasz italkülönlegesség. A sambuca az ouzohoz hasonlóan ánizs felhasználásával készül.