A Jim Beam Double Oak-ot először egy újonnan elszenesedett amerikai Fehér Tölgy hordóban érlelik. Ezután egy frissen elszenesedett fehér tölgyfa hordóba öntik, hogy másodszor érleljék. A tölggyel folytatott kölcsönhatás eredményeként intenzív ízű, sima folyadék keletkezik.
A Jim Beam Double Oak többsoros megközelítés alkalmazásával a szénsavas öregedést a következő szintre hozza.
Az egész Jim Beam®-mel kezdődik, a világ első számú Bourbon-jéval. Ezután, a hagyományos 4 éves érlelési folyamat után, a bobon átviszik egy második frissen elszenesedett amerikai fehér tölgyfa hordóba, és ízlés szerint érlelik. Ez a második hordó lehetővé teszi a folyadék számára, hogy még mélyebb szintű intenzív, fűszeres tölgyességet és gazdag karamellt fejlesszen ki, így egy igazán egyedi bourbon whiskyt hozva létre.
|